Bezárás

Hatvár hat rád 2017.

Címkék: Hírek, események

Harmadik alkalommal startoltak a túrázók.

2017. június 24-én ismét embert próbáló meleg idő várta a Hat vár hat rád túrán résztvevőket.

A 32 kilométeres túra kezdőállomása idén ismét Döbrököz volt. A Werbőczy-vár romjainál kora reggel már a helyi szervezők, a regisztrációt végző fiatalok és a Hagyományőrző Alapítvány tagjai várták a túrára érkezőket.

A regisztráció ideje alatt likaskaláccsal és hűsítő limonádéval kínálták a vendégeket a Hagyományőrző Alapítvány tagjai és az IKSZT dolgozói.
A kezdő állomáson Szabó Loránd Dombóvár város polgármestere köszöntötte a résztvevőket és látta el praktikus tanácsokkal, majd Farkas Edit polgármesternek adta át a szót.

A túra megkezdése előtt korhű jelmezben a vár ura Werbőczy István (Pataki Szilveszter) és neje Herczegh Katalin (Kusztor Lilla) köszöntötte az egybegyűlteket.


Az élményt, tudást és szórakozást kínáló rendezvényre és a túra megkezdésére három ágyúlövés figyelmeztetett minden résztvevőt és helyi lakost.
A gyalogos túrázók mellett voltak olyanok is, akik végigfutották és voltak, akik végigkerékpározták a kijelölt távot.

Dombóvár Város Önkormányzata által hagyományteremtő szándékkal útjára indított rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a nagy forróság ellenére is szép számban megjelenő jelentkezők. Településünkről, Döbröközről például az idei évben indultak a legtöbben az ügyességet, erőnlétet és nem utolsó sorban kitartást igénylő túrára.

 

Image270617145644.pdf1.jpg2.jpg4.jpg3.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg


Vissza az előző oldalra